De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mafaldine al verde (pasta met groene groente)

30 min (voor)bereidingstijd
Mafaldine al verde (pasta met groene groente)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwijder 3 centimeter van de uiteindes van de asperges. Snijd de asperges in stukken van circa 2 centimeter. Schaaf de courgette in flinterdunne plakjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de bos-ui in ringen. Snijd de artisjokharten in kleine stukjes. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie en boter in een pan en fruit de bosui en knoflook. Voeg de groente, behalve de doperwten, toe en laat circa 10 minuten sudderen. Blus af met de bouillon en laat circa 15 minuten rustig koken, voeg na circa 10 minuten de doperwten toe.

Pasta
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Chips van artisjok
Verwarm de frituur voor op 180 °C. Schaaf de artisjokhart op de mandoline in dunne plakjes. Dep goed droog en frituur goudbruin en krokant.

Saus
Voeg de room en de peterselie toe aan de saus. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer door elkaar. Serveer in een diep bord en leg de artisjokchips erop.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker