De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade shirazi

30 min (voor)bereidingstijd
Salade Shirazi

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Gegrilde kalkoenfilet

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Verwarm een grillpan.
  • Snijd de kalkoenfilet in gelijke porties. Smeer de kalkoen in met olie en gril de kalkoenfilet om en om in circa 6 minuten gaar.
  • Hak de koriander fijn.
  • Meng de olijfolie met de ras el hanout, gemberpoeder en de helft van de koriander.
  • Leg de gegrilde kalkoenfilets in een ovenschaal en schenk de specerijenolie eroverheen.  
  • Schuif in de oven en bak de kalkoen in de oven in circa 10 minuten gaar.

Focaccia

  • Bak de focaccia in de oven in circa 4 minuten goudbruin en krokant.
  • Snijd het brood in plakken.

Salade Shirazi

  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Meng de komkommer met de paprika, tomaten, ui, resterende koriander, olijfolie extra vierge en de azijn in een kom.

Serveren
Verdeel de salade over borden en leg de gegrilde kalkoenfilet op de salade. Serveer met de plakken brood. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker