Tante Ivy vertelt Job en Perry in de eerste aflevering alles over Surinaamse snacks. Zo komt saté, huzarensalade, frita's en als klap op de vuurpijl, de bojo aan bod. Dit is een Surinaamse taart op basis van cassave en kokos die op geen enkel feest mist.
Bojo
Hoe smaakt een goede bojo volgens Tante Ivy? ,,Hij moet van binnen nog een beetje plakkerig en chewy zijn, met grove stukken zodat je ziet wat erin zit. Ik maak 'm wat minder zoet, dat is mijn signature.''
De bojo is een overblijfsel van de Spanjaarden in Suriname gaat tante Ivy verder. ,,Surinamers hadden wellicht niet het meel wat ze gebruikte voor de authentieke Spaanse krentenbol, maar gebruikte de cassave, een product dat ze al kende uit Afrika, als vervanging.''
Maizenakoekjes
Later in de aflevering gaan Job en Perry op bezoek bij Surinaamse bakker George van bakkerij Suriba. George vertelt over zijn beroemde maizenakoekjes. ,,Zacht, luchtig, bijna schuim en niet te zoet'', merkt het duo op. ,,De maizenakoekjes werden vroeger gemaakt met cassavemeel, maar maizena was op een begeven moment makkelijker te verkrijgen", zo stelt George