Panna cotta
Verwarm in een steelpan het water en de agar agar. Breng aan de kook. Voeg de melk, room en de suiker toe. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het stokje toe. Laat de room niet koken. Verwijder het vanillestokje.
Maak met behulp van aluminiumfolie twee ‘muurtjes’ op een bakplaat. Zet de glaasjes schuin tegen het aluminiumfolie aan. Schenk de panna cotta in de glaasjes. De panna cotta zit nu schuin in het glas wanneer je het glas rechtop zou zetten. Laat de panna cotta circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Aardbeien-tomaten panna cotta
Snijd de aardbeien in grove stukken. Snijd de tomaten in grove stukken. Verwarm voor de coulis in een pan de aardbeien met de tomaten, suiker en een scheutje water. Pureer het fruit met een staafmixer.
Verwarm in een steelpan het water en de agar agar. Breng aan de kook. Voeg de slagroom en de helft van de coulis van tomaat en aardbei toe. Laat de room niet koken. Schenk voorzichtig de aardbeien-tomaten panna cotta bovenop de eerder gemaakte panna cotta. Laat de panna cotta circa 1,5 uur opstijven in de koelkast.
Aardbeien-tomatentartaar
Snijd de tomaten in vieren, verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes. Snijd de aardbeien in blokjes. Pluk en snijd de basilicum fijn.
Pluk en snijd de munt fijn. Houd een paar blaadjes munt achter. Meng de tomaat met de aardbeien, resterende coulis, basilicum en de munt.
Serveren
Verdeel de aardbeien-tomatentartaar over de glaasjes panna cotta. Garneer met de achtergehouden blaadjes munt.
0 reacties