De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

antilliaanse ossenstaart-stoof

Zelf Antilliaanse ossenstaart-stoof maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte ossenstaart-stoof in het programma Shirma's Soul Food.

Ossenstaartstoof

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Deze heerlijke ossenstaart-stoof is echt één van mijn favoriete gerechten. Door verschillende kruiden te gebruiken breng je de ossenstaart echt op smaak. In combinatie met mijn geroekbakte sperziebonen als bijgerecht is dit het perfecte avondmaal."

Bereidingswijze

Ossenstaart-stoof

  1. Pers de knoflook. Marineer de ossenstaart in een kom samen met de complete seasoning kruidenmix, ketjap, knoflook, zwarte peper en gemberpoeder. 

  2. Verhit een eetlepel boter met suiker in een koekenpan en schroei de ossenstaart dicht totdat ze bruin aan alle kanten zijn.  

    Bak de ossenstaart in delen als het niet in één keer in de pan past. 

  3. Zet de snelkookpan op het vuur en doe de ossenstaart erin. Vul de pan met 2 liter kokend water totdat de ossenstaart onderstaat. 

  4. Snijd de uien, paprika en bleekselderij in grove stukken. Voeg toe aan de snelkookpan. Zet op medium vuur en kook voor 35-40 minuten. 

  5. Haal rustig de druk van de pan en voeg de laurier, kruidnagel en ketchup toe aan de snelkookpan. Laat de ossenstaart-stoof nog 30 minuten garen op medium vuur. 

Geroerbakte sperziebonen (bijgerecht)

  1. Snijd de wortel in reepjes en dop de sperziebonen. Rasp de gember en snijd de ui en de paprika in dunne reepjes. 

  2. Verhit een wok of koekenpan met 2 tbsp olijfolie. Fruit de kerriepoeder, knoflookpoeder, geraspte gember, zwarte peper en het bouillonblokje.  

  3. Voeg de sperziebonen en wortels toe en bak deze 3 tot 4 minuten mee op hoog vuur. Voeg daarna de paprika en ui toe en bak nog even door. 

  4. Doe het kokende water bij de groenten en doe de deksel op de pan. Laat 5 minuten garen op medium vuur. 

  5. Voeg de ketjap manis toe. Bak de sperziebonen voor nog 2-3 minuten op hoog vuur. 

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Shirma maak je receptuur nog populairder door gebruik te maken van normale maten en gewichtenen niet tsp / tbsp / cups / en doorelkaar met grammen en kilo's . Dat maakt de recepten nog simpeler en sneller te maken . Verder super goed!!!!
Gus Rijshouwer
22-07-2023
Lijkt me erg lekker, alleen welke seasoning mix heb je hier voor nodig?
Tessa Van Zon
19-02-2024

Ook lekker