Ossenstaart-stoof
-
Pers de knoflook. Marineer de ossenstaart in een kom samen met de complete seasoning kruidenmix, ketjap, knoflook, zwarte peper en gemberpoeder.
-
Verhit een eetlepel boter met suiker in een koekenpan en schroei de ossenstaart dicht totdat ze bruin aan alle kanten zijn.
-
Zet de snelkookpan op het vuur en doe de ossenstaart erin. Vul de pan met 2 liter kokend water totdat de ossenstaart onderstaat.
-
Snijd de uien, paprika en bleekselderij in grove stukken. Voeg toe aan de snelkookpan. Zet op medium vuur en kook voor 35-40 minuten.
-
Haal rustig de druk van de pan en voeg de laurier, kruidnagel en ketchup toe aan de snelkookpan. Laat de ossenstaart-stoof nog 30 minuten garen op medium vuur.
Geroerbakte sperziebonen (bijgerecht)
-
Snijd de wortel in reepjes en dop de sperziebonen. Rasp de gember en snijd de ui en de paprika in dunne reepjes.
-
Verhit een wok of koekenpan met 2 tbsp olijfolie. Fruit de kerriepoeder, knoflookpoeder, geraspte gember, zwarte peper en het bouillonblokje.
-
Voeg de sperziebonen en wortels toe en bak deze 3 tot 4 minuten mee op hoog vuur. Voeg daarna de paprika en ui toe en bak nog even door.
-
Doe het kokende water bij de groenten en doe de deksel op de pan. Laat 5 minuten garen op medium vuur.
-
Voeg de ketjap manis toe. Bak de sperziebonen voor nog 2-3 minuten op hoog vuur.
2 reacties