De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel fleur

De appel fleur is in Nederland een bekende banketbakkersappeltaart. Deze versie is iets minder zoet en maken we van spelt- en volkorenmeel en kokosbloesemsuiker. 

45 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
Appel Fleur

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De appel fleur is in Nederland een bekende banketbakkersappeltaart. Deze versie is iets minder zoet en maken we van volkoren speltmeel en kokosbloesemsuiker. 

Bereidingswijze

Slofdeeg
Stap 1:
Meng het meel, bakpoeder, suiker, boter, ei en het zout. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2:
Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte en leg deze op de bodem van de taartvorm. Druk het deeg voorzichtig aan met je vingers.

 

Amandelroom
Stap 1:
Breng de melk met het ei, vanille, suiker en de maïzena zachtjes aan de kook terwijl je rustig roert met een garde. Kook totdat het de dikte is van vla.

Stap 2:
Haal de pan van het vuur en roer het amandelmeel erdoor. Laat de amandelroom iets afkoelen en verdeel het dan over de deegbodem. Houd ongeveer 0,5 cm vrij bij de rand.

 

Fruitvulling
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 2:
Wel de abrikozen in heet water en laat goed uitlekken.

Stap 3:
Snijd de appels met schil in partjes. Snijd de abrikozen in stukjes. Verdeel de abrikoos over de room en daarover de partjes appel. Bestrooi met een beetje kaneelpoeder.

Stap 4:
Bak de taart ongeveer 15 minuten in de oven. Door het gewicht van de vulling zal de binnenkant van het deeg wat lager blijven dan de rand waar geen vulling op ligt waardoor automatisch een opstaande rand ontstaat tijdens het bakken.


Abrikozengelei
Stap 1:
Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pan het sap en de rasp van de citroen, water en de abrikozenjam.

Stap 2:
Haal de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor. Bestrijk de taart met de abrikozengelei.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker