Slofdeeg
Stap 1:
Meng het meel, bakpoeder, suiker, boter, ei en het zout. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2:
Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm dikte en leg deze op de bodem van de taartvorm. Druk het deeg voorzichtig aan met je vingers.
Amandelroom
Stap 1:
Breng de melk met het ei, vanille, suiker en de maïzena zachtjes aan de kook terwijl je rustig roert met een garde. Kook totdat het de dikte is van vla.
Stap 2:
Haal de pan van het vuur en roer het amandelmeel erdoor. Laat de amandelroom iets afkoelen en verdeel het dan over de deegbodem. Houd ongeveer 0,5 cm vrij bij de rand.
Fruitvulling
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2:
Wel de abrikozen in heet water en laat goed uitlekken.
Stap 3:
Snijd de appels met schil in partjes. Snijd de abrikozen in stukjes. Verdeel de abrikoos over de room en daarover de partjes appel. Bestrooi met een beetje kaneelpoeder.
Stap 4:
Bak de taart ongeveer 15 minuten in de oven. Door het gewicht van de vulling zal de binnenkant van het deeg wat lager blijven dan de rand waar geen vulling op ligt waardoor automatisch een opstaande rand ontstaat tijdens het bakken.
Abrikozengelei
Stap 1:
Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pan het sap en de rasp van de citroen, water en de abrikozenjam.
Stap 2:
Haal de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor. Bestrijk de taart met de abrikozengelei.
Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.
0 reacties