De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

appel-puddingcake

Appel & pudding-cake, dit is het ultieme recept waarbij twee gerechten perfect samensmelten. Een echte must try als je een keer wat nieuws wilt proberen. 

30 min voorbereidingstijd
35 min (voor)bereidingstijd
Appel & pudding-cake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Appel-puddingcake, dit is het ultieme recept wanneer je supermakkelijk iets lekkers wil maken. Een echte must try als je eens een keer wat nieuws wilt proberen. 

Bereidingswijze

Pudding 
Roer in een kleine pan het ei met suiker en maïzena tot een papje. Voeg de melk en de vanille toe en breng dit al roerend met een garde aan de kook. Laat de pudding 1 minuut zachtjes koken en vervolgens afkoelen. 

Appelcake

Stap 1: 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snijd de appels in stukjes. 

Stap 2: 
Klop de eieren met suiker in de mixer luchtig. Roer de melk erdoor. Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en spatel tot een egaal beslag. 

Stap 3: 
Spatel de appelstukjes door het beslag en giet het in de ingevette bakvorm bekleed met bakpapier. Strijk de bovenkant glad.  

Stap 4: 
Schep de koude pudding in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit een raster bovenop de cake. 

Stap 5: 
Bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar. Laat de cake daarna volledig afkoelen. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

5 reacties

Vandaag deze cake gebakken, hij is lekker maar ik mis iets. Misschien omdat er geen boter in zit. Hij smaakt een btje flauw
Fia Schellevis
01-03-2024
Het uiterlijk van mijn cake verschilt nogal dramatisch van die van Rudolph. Echt jammer. Verder heb ik wel de appelstukjes bepoederd met wat kaneel, een snuf zout toegevoegd en wat extra bourbon vanille. Ik heb er zelfgemaakte karamelsaus overheen gegoten om het toch wat lekkerder eruit te laten zien.
Mirjam van Hal
18-05-2024
Makkelijk om te maken, maar wij vonden het ook niet zo lekker. Was niet luchtig en droog. Jammer want op tv zag het er heerlijk uit.
Andrea Rietdijk
20-05-2024
Makkelijk om te maken. Na het bakken zag het er mooi uit.
Helaas vond ik de cake ook droog en wat saai van smaak. Jammer, want op tv zag het er heel lekker uit.
Andrea Rietdijk
21-05-2024

Ook lekker