Volkoren cake
Verwarm de oven voor op 170 °C. Roer de boter met de suiker, honing en kaneelpoeder luchtig en roer de eieren er één voor één door. Meng in een kom het volkorenmeel, cacaopoeder en bakpoeder en meng met het botermengsel. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het cakebeslag in de vorm en bak de cake in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen. Maak de rand boven de cake schoon en vet de rand in met olie. Prik gaatjes in de cake en besprenkel met sinaasappellikeur.
Appelbavaroise
Schil en snijd de appels van het klokhuis af in stukjes. Stoof de appel met de suiker, een scheutje water en sap van een halve citroen, met deksel op de pan, in circa 15 minuten gaar. Week de gelatine in ruim koud water. Pureer de appel met de staafmixer en los de gelatine erin op en laat de appelpuree afkoelen. Klop de slagroom yoghurt dik en spatel de slagroom door de appelpuree. Schenk de appelbavaroise op de cake en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Victoriabeslag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de amandelen met het suiker en het eiwit. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het beslag in circa 30 minuten goudbruin. Roer de amandelen elke 10 minuten door. Laat de amandelen afkoelen. Klop de slagroom met de suiker lobbig en schep de slagroom in een spuitzak. Spuit een laag slagroom op de taart, verdeel de amandelen erover en bestuif met poedersuiker.
120 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties