1. Meng de suiker, bloem en bakpoeder met de hand. Meng de boter, 2 eieren en het zout erdoor en kneed tot een deeg.
2. Was de appels. Snijd de goudreinetten in partjes en de jonagold appels in blokjes.
3. Maak 2 bollen van het deeg (één iets groter dan de andere). Rol beide bollen uit tussen 2 lagen plasticfolie.
4. Leg de deegplakken 10 minuten in de diepvries.
5. Verwarm de oven voor op 160˚C.
6. Meng de appels met de kaneel en 60 gram suiker.
7. Snijd de vanillestok overlangs open en schraap het merg eruit (bewaar de stok en doe in een pot met suiker of voeg toe aan een fles olijfolie of wodka).
8. Klop de slagroom met het vanillemerg. Bewaar in de koelkast.
9. Haal het deeg uit de diepvries. Neem de grootste plak, trek een kant van de plasticfolie eraf en leg met de deegkant in de ingevette vorm. Trek nu de andere laag eraf. Druk het deeg aan op de randen en bodem. Vul de vorm met de appels.
10.Verwijder de plasticfolie van de andere deegplak en leg op de appels. Splits het derde ei en klop de dooier los (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrijk het deeg met de eidooier en bestrooi met de overige rietsuiker.
11.Bak de appeltaart minstens 1 uur in de oven. Laat iets afkoelen. Verwijder de rand van de springvorm en snijd de taart in punten. Serveer met een dot vanilleslagroom.
Tip: je kan door de vulling noten en/of rozijnen doen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties