Verse aspergesoep
-
Pel en snipper de sjalotten. Schil de asperges. Snijd de kopjes van de witte asperges en de rest in stukken. Kook de stukjes voor 5 minuten en laat voor 10 minuten nagaren in het water.
-
Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten. Strooi de bloem erover. Roer door elkaar tot alle bloem is opgenomen. Gaar de roux nog voor enkele minuten.
-
Blus de sjalotten en stukjes asperges met het kookvocht van de asperges. Vul aan tot de pan is gevuld met 1,5 liter water. Voeg de bouillonblokjes toe.
-
Roer de bouillon met asperges goed door en laat zo'n drie minuten zachtjes koken. Pureer tot een gladde soep.
-
Giet de aspergesoep door een fijne zeef. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
Meng de eidooiers met de melk. Voeg toe aan de soep en roer door. Verwarm nog voor 5 minuten maar laat niet meer koken.
-
Snijd de bieslook fijn. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de bieslook.
0 reacties