Aubergine met lamsgehakt
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Halveer de aubergine en snijd in halve manen van circa 1.5 cm. Doe in een grote kom met water en een snuf zout en laat circa 30 minuten staan.
-
Pel 1 ui en doe samen met groene peper, een halve paprika en de peterselie in de keukenmachine en maal fijn. Doe het mengsel in een grote kom en voeg het gehakt, zout en peper toe en kneed goed door. Maak daarna ovale ballen ter grootte van de aubergine.
-
Pel en snijd de ui in grove stukken. Snijd de overige groene pepers, de rest van de paprika en de tomaten in grove stukken.
-
Verdeel rondom over de ovenschaal om en om de aubergine en de ballen gehakt. Vul het middelste stuk met de grofgesneden groente.
-
Verhit de zonnebloemolie en boter in een steelpan totdat de boter is gesmolten. Voeg vervolgens de peperpuree en tomatenpuree toe aan deze pan en verwarm voor circa 3 minuten. Voeg dan het water toe en roer goed door. Giet dit mengsel over de ovenschaal. Dek af met bakpapier en vervolgens aluminiumfolie. Zet de ovenschotel in de oven en bak voor 60 minuten.
-
Verwijder het aluminium olie en bakpapier. Verwarm de oven tot 190 °C en bak de ovenschaal voor nog circa 20 minuten. Serveer de ovenschotel met Turks brood.
1 reactie