De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ayam betawi (kip in ketjap) met sajoer bajem

Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Vijzel de ketoembar. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de sjalotten, knoflook, ketoembar en peper. Hak de gula djawa grof en voeg toe. Blus af met het sap van de limoen.

40 min (voor)bereidingstijd
Ayam  Betawi (kip in ketjap) met Sajoer Bajem

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Ayam Betawi
Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Snijd de rode peper in ringen. Vijzel de ketoembar. Verhit een scheut olie in de pan en fruit de sjalotten, knoflook, ketoembar en peper. Hak de gula djawa grof en voeg toe. Blus af met het sap van de limoen. Voeg de ketjap en het water toe en laat circa 2 minuten inkoken tot een saus.
Snijd het bot uit de kippendijen en verwijder het vel. Snijd het vlees vervolgens in stukjes. Verwarm de frituurolie tot 180 ºC. Wentel de kip door de bloem en frituur in circa 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de kip toe aan de ketjapsaus.

TIP: je kunt de kip in bloem ook maken, door bloem in een zak te scheppen, daar de kippenstukjes in te doen en vervolgens goed te schudden.

Sajoer bajem
Pel en snipper de knoflook. Verhit een scheutje olie in de wok. Bak de spinazie met de knoflook. Voeg de maïskorrels en de cashewnoten toe.

Serveer de spinazie met de ayam betawi en de witte rijst.

TIP: kun je geen gula djawa vinden, vervang deze dan door 1 eetlepel bruine suiker.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker