Schuim
Verwarm de oven voor op 80 ºC.
Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor.
Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit mandjes van het schuim door eerst een ovaal te spuiten en er vervolgens twee of drie randen op te spuiten. Doe dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog het schuim minstens 3 uur in de oven.
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Smeer de binnenkant van de schuimmandjes in met een laagje chocolade. Dit voorkomt dat het schuim zacht wordt.
Bananencrème
Pureer de banaan met een scheutje water en het sap van een halve citroen tot een gladde puree. Bewaar de andere helft van de citroen. Breng in een pan de bananenpuree aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de eidooier met het vanillemerg, suiker, een beetje bananenpuree en de bloem los. Meng een scheutje warme bananenpuree door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de bananencrème aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Laat de bananencrème afgedekt met een vel plasticfolie afkoelen. Schep de bananencrème in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit de bananencrème in de schuimbakjes.
Pindacrumble
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Hak de pinda’s fijn. Meng de boter, suiker, bloem en de pinda’s met elkaar en wrijf met beide handen tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de crumble in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een toef slagroom in de schuimbakjes.
Garnering
Pel en snijd de bananen in stukjes, wentel door het sap van de overgebleven halve citroen en verdeel over de slagroom. Bestrooi de bananen met de pindacrumble. Bestuif de bananen-polonaisegebakjes met poedersuiker.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
bananen-polonaisegebakjes
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties