De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bangkok appeltaart

Een sierlijke appeltaart uit Bangkok!

120 min voorbereidingstijd
25 min (voor)bereidingstijd
Bangkok appeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Hak de koekjes en noten en meng ze met de zachte boter. Druk het koekmengsel in een met plastic folie beklede taartvorm en laat het stevig worden in de koelkast. Kook de rijst en meng met de helft van de melk en de kokosmelk. Breng in een pan de andere helft van de melk aan de kook. Week de gelatine in koud water en voeg deze toe aan de warme melk, samen met de suiker en roer dit door de rijst. Laat afkoelen in een taartvorm die is bekleed met plasticfolie, minimaal 2 uur in de koelkast. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Verhit een scheut olie in een wok en wok de appels met de rietsuiker. Rasp de limoen, pers het sap uit boven de appels en laat afkoelen. Leg de afgekoelde gelei van kokosmelk en rijst op de koekjesbodem en leg hierop de gewokte appel. Bestrooi de taart met pinda’s, kokosrasp en limoenrasp.

Dit recept komt uit de aflevering over Bangkok van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker