De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

banh mi thit

Een typisch Vietnamees gerecht!

10 min kooktijd
Banh mi Thit

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de baguettes in 8 minuten goudbruin. Schil en rasp een vierde van de rettich. Halveer en snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de peper in ringen. Snijd de baguettes over de lengte doormidden. Bestrijk de helften dun met mayonaise. Beleg het onderste gedeelte om en om met plakjes paté en fricandeau. Schil en rasp de wortel voor de zoetzure wortel. Kook in een pan de azijn met de suiker en zout tot de suiker is opgelost. Schenk het over de wortel en laat minstens 2 uur intrekken. Leg daar de wortelsalade, rettich, komkommer, peperringetjes en blaadjes koriander op. Besprenkel met sojasaus en vissaus.

Dit recept komt uit de aflevering over Hanoi van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker