1. Steek de barbecue aan en zet er een gietijzeren braadpan op. Voeg een scheut olie toe en bak de mosterd even aan. Pel en snijd de ui in grove stukken, hak de salie grof en voeg toe.
2. Optioneel: Meng in een kom het vlees met het zout, de specerijen en de bouillon. Meng goed, maar niet te lang (het vlees moet koel blijven). Week de varkensdarm in een kom water.
3. Blus de uien af met het bier. Schep even goed om. Doe de boter en bloem bij de uien. Bak even al omscheppend. Blus af met de bouillon en breng op smaak met zout en peper. Haal van de barbecue.
4. Schil de aardappels voor de puree en snijd ze in blokjes. Spoel ze af en zet ze op met water en zout. Breng aan de kook en laat in 20 minuten gaarkoken.
5. Optioneel: Wrijf het werkblad en het opzetstuk in met olie. Schuif de darm om het opzetstuk van de worststopper. Vul de darm met het gehakt met behulp van de worststopper. Zorg dat er zo min mogelijk lucht in het gehakt zit. Je hebt nu een lange worst. Rol de worst op, steek vast met spiesen, of maak individuele worsten. Laat de worst liefst een dag in de koelkast rusten alvorens je gaat grillen.
6. Giet de aardappels af, doe terug in de pan, voeg de melk toe en breng aan de kook. Stamp fijn terwijl de pan nog op het vuur staat. Voeg boter toe en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
7. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en leg de appels op de barbecue.
8. Doe een beetje olijfolie over de worsten en leg ze naast de appels op de barbecue, doe de deksel erop en gaar ze circa 5 minuten per kant.
9. Schep de puree, gegrilde worsten, gegrilde appels en gestoofde uien op de borden.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties