1. Steek de barbecue aan.
2. Zet een steelpannetje op de barbecue en doe hier de neutrale olie in samen met de mais en een snufje zout. Doe een deksel op de pan en wacht tot de popcorn is opgehouden met poppen. Haal van het vuur en zet apart.
3. Maak in de tussentijd de karamel voor de popcornbrittle. Combineer water en suiker in een pannetje en zet op middel-laag vuur. Wacht circa 10 minuten totdat de karamel licht bruin is of totdat de thermometer 150ºC bereikt.
4. Roer de helft van de popcorn door de karamel. Bestrooi met een snuf zout, stort uit op een met bakpapier beklede bakplaat en verspreid tot een zo dun mogelijke laag voordat de karamel te hard is. Laat de karamel op kamertemperatuur komen en plaats dan in de vriezer totdat het hard is geworden.
5. Snijd de bananen in de lengte doormidden met de schil er nog op. Combineer de suiker en kaneel op een bord en druk hierop de bananen met de gesneden kant naar beneden. Leg ze op de barbecue en grill tot goudbruin met mooie grillstrepen. Draai de bananen om en grill ze totdat ze iets los laten van de schil, circa 2 minuten.
6. Haal de popcornbrittle uit de vriezer en breek het in stukken. Doe de helft in een keukenmachine en maal fijn.
7. Neem een schep vanille ijs en roll die door de gemalen brittle. Serveer samen met de bananen helften, een schep gemalen brittle, stukken popcornbrittle en de overgebleven popcorn.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties