Pastasalade
-
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de penne gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat een beetje pastawater achter in de pan
-
Rasp de courgette boven een theedoek. Knijp met behulp van de theedoek het vocht uit de courgette.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette circa 8 minuten op hoog vuur.
-
Pel de knoflook en snijd de knoflook fijn. Voeg de helft toe aan de courgette. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
-
Rasp de citroen en voeg de rasp toe aan de courgette. Zet apart.
Pistachepesto
-
Pluk de basilicum en snijd twee derde van de kaas in blokjes.
-
Pureer voor de pesto de basilicum, pistachenoten, kaas, resterende knoflook en een flinke scheut olijfolie in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
-
Snijd de trostomaten en pomodoritomaten in achten, halveer de cherrytomaatjes.
Serveren
-
Meng de pesto, courgette en de tomaten door de rigatoni. Verdeel de pastasalade over borden.
0 reacties