Wildzwijn
Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook en ris de tijm. Bind het wildzwijn op met het keukentouw. Steek de kruidnagels en de helft van de knoflook in het vlees. Hak de resterende teentjes knoflook fijn. Meng voor de marinade de gehakte knoflook, ui, tijm, laurier, wijn en het zwijn en marineer een nacht in de koelkast. Verwarm de oven op 160 °C. Haal het zwijn uit de marinade en bewaar de marinade. Verwijder de knoflook en kruidnagels uit het zwijn. Leg het zwijn in de braadslede en besmeer het zwijn met olie. Braad het zwijn circa 1 uur in de oven. Schenk na 30 minuten de marinade over het zwijn. Haal het zwijn uit de oven, bestrooi met komijn en pimentbolletjes, dek af met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.
Yam frieten
Verwarm de frituur voor op 170 °C. Snijd de yam in stukken en verwijder de schil. Snijd de Yam in dikke frieten en frituur ze goudbruin en gaar. Laat de frieten uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Papaja frappe
Halveer en schil de papaja, verwijder de pitjes en snijd de papaja in stukjes. Halveer het vanillesokje in de lengte en schraap het merg eruit. Pureer in de blender de papaja, vanillemerg, suiker, limoenschil en melk en breng op smaak met limoensap.
Een heerlijk gerecht met een Zuid-Amerikaanse touch voor tijdens de feestdagen!
0 reacties