Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pluk de basilicumblaadjes van de stelen. Snij de stelen fijn en bewaar de blaadjes. Pel en snij de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een sauspan en fruit de knoflook tot het zacht is. Voeg de chilivlokken en basilicumstelen toe. Bak even en schenk de passata er dan bij.
Laat in een pan de spinazieblaadjes slinken in een scheutje water. Laat iets afkoelen. Hak het eventueel fijn.
Rasp de citroenschil en 100 g Parmezaanse kaas boven een kom. Voeg de ricotta, eidooiers en spinazie toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Doe het in een spuitzak en vul de cannelloni hiermee.
Doe een laagje saus in de ingevette ovenschaal. Leg de cannelloni hierop. Scheur de basilicumblaadjes en strooi ze erover. Schenk de overige saus erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak de cannelloni 40 minuten in de voorverwarmde oven.
0 reacties