Deeg
-
Mix de suikers, het zout en de gesmolten boter in een kom tot een glad mengsel.
-
Voeg het ei en de vanille-extract toe en blijf mixen tot het beslag lichter van kleur wordt.
-
Zeef de bloem en de baking soda boven het mengsel. Roer het voorzichtig door met een spatel. Roer niet te veel, want daarmee verander je de structuur van de koekjes.
-
Rasp de citroen. Roer het maanzaad en de citroenrasp door het deeg. Laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast. Schep er vervolgens met een ijsschep balletjes van op een bakpapiertje.
-
Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. De deegballetjes kun je direct afbakken. Voor een ultiem resultaat laat je ze een nachtje in de koelkast staan voordat je ze afbakt. Zo kunnen de smaken goed intrekken en krijgt je koekje een betere, chewy structuur.
-
Verdeel de deegballetjes over een met bakpapier beklede bakplaat met ongeveer 10 cm tussen elke bal.
-
Bak de koekjes 12-15 minuten en laat ze volledig afkoelen.
Glazuur
-
Maak terwijl de koeken afkoelen een glazuur door ongeveer 1 el citroensap te mengen met de poedersuiker. Voeg een beetje citroensap toe als het glazuur te stijf is. Sprenkel dit over de koekjes zodra ze zijn afgekoeld en laat nog een paar minuten opstijven.
0 reacties