Chinese tomatensoep
-
Breng het water met het kippenbouillonblokje aan de kook.
-
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg toe aan de bouillon. Laat de kip circa 8 minuten koken in de bouillon. Leg de kip op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.
-
Snijd de prei in halve ringen. Voeg de gezeefde tomaten, prei, 4 eetlepels gembersiroop en de azijn toe aan de bouillon en laat circa 10 minuten koken.
-
Roer in een klein kommetje de maïzena aan met een scheutje water. Voeg toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper en voeg de stukjes kip toe.
-
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
-
Voeg de noedels en de bosui toe, schep goed door en laat warm worden. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
-
Zoete broccoli
-
Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet de broccoli af. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
-
Verhit een scheutje olie in een pan. Voeg de broccoliroosjes, 2 eetlepels gembersiroop en sesamzaadjes toe en laat circa 2 minuten onder continu doorroeren warm worden.
-
Schep de soep in een kom en serveer de noedels en zoete broccoli ernaast.
0 reacties