Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Roer het cacaopoeder door de bloem en meng door het botermengsel. Meng de poedersuiker en het aardappelzetmeel en hussel het rood fruit erdoor. Hak de chocolade fijn en meng samen met het rood fruit door het beslag Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen. Besmeer de cake met de zwarte bessenjam.
Compote
Week de gelatine in koud water. Breng het rood fruit met een scheut water en de suiker aan de kook. Kook het fruit in 4 minuten tot compote en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en meng door de warme compote. Schenk de compote over de afgekoelde cake.
75 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties