De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crunchy chicken uit de airfryer

Deze heerlijke kipstukjes zijn perfect voor bij de borrel. Danny deelt zijn airfryer recept.

55 min (voor)bereidingstijd
Crunchy chicken

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze heerlijke kipstukjes zijn perfect voor bij de borrel. Danny deelt zijn airfryer-recept.

Bereidingswijze

Crunchy chicken 
Stap 1: 
Snijd de kippendijen in kleine stukjes van circa 2 bij 2 cm en doe in een mengkom. Voeg de sojasaus, mirin, sushiazijn en maïzena toe. Roer door en marineer de kippendijen minimaal 20 minuten, maar het liefst een nacht, in de koelkast.  

Stap 2: 
Verwarm de airfryer op 170°C. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Stap 3: 
Voeg wat maizena toe aan de mengkom en hussel de gemarineerde kippendijen totdat ze allemaal bedekt zijn met een laagje maizena. Voeg toe aan de airfryer en gaar in 15 minuten goudbruin. Hussel tussendoor goed door.  

Dipsaus 
Rasp en pers de limoen en met meng met de rijstazijn, mirin, sojasaus en suiker. 

Garnering 
Stap 1: 
Rasp de komkommer in lange linten. Schil de wortel en rasp in linten. Was en pluk de little gem. 

Stap 2: 
Serveer de crunchy chicken met de komkommer- en wortellinten, de dipsaus, de halve limoen en de blaadjes van de little gem.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Een nieuw programma! In Every day fry-day laat chefkok Danny Jansen elke werkdag zien hoe makkelijk en snel je heerlijke gerechten uit de bekende airfryer kunt maken. 

Danny Everyday fry-day

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker