De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dame blanche op moderne wijze

Dame Blanche zoals je 'm nog nooit gezien hebt: in een heel modern, chic jasje!

Dame Blanche op moderne wijze

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Vanilleslagroom

Halveer het vanillestokje in de lengte. Klop de slagroom op met de suiker en het vanillemerg. Bewaar de vanillestokjes.

Amandelijs

Verwarm de oven voor op 190°C. Bak het amandelschaafsel in 10 minuten goudbruin. Verwarm de melk met de slagroom op zacht vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en laat trekken. Roer de eidooiers met de suiker glad. Meng de eidooier door de hete vloeistof en roer goed door. Gaar tot 82°C. Draai tot ijs in een ijsmachine.

Pure chocoladesaus

Breng het water en de slagroom aan de kook in een hoge kookpan. Voeg de cacaopoeder en daarna de suiker toe en roer goed door. Laat inkoken, maar blijf regelmatig roeren.

Gefrituurde vanille

Verwarm de frituurolie tot 180°C Snij de achtergehouden vanillestokjes in dunne stokjes en frituur ze in 1 minuut krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.

Amandelkoekjes

Verwarm de oven voor op 190°C. Rooster de amandelen circa 7 minuten. Hak de amandelen. Meng de suiker de bloem en bakpoeder goed door elkaar. Voeg langzaam het eiwit toe en roer door. Spatel de gehakte amandelen erdoor. Verdeel met een natte lepel hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en gaar.

Opmaak

Schep her en der op het bord mooie quenneles van de vanilleroom. Bestrijk de onderkant van enkele koekjes met een beetje vanilleroom. Schep quenneles amandelijs op de koekjes. Garneer met de gefrituurde vanillestokjes. Giet aan tafel de warme chocoladesaus erover.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker