Vanilleslagroom
Halveer het vanillestokje in de lengte. Klop de slagroom op met de suiker en het vanillemerg. Bewaar de vanillestokjes.
Amandelijs
Verwarm de oven voor op 190°C. Bak het amandelschaafsel in 10 minuten goudbruin. Verwarm de melk met de slagroom op zacht vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en laat trekken. Roer de eidooiers met de suiker glad. Meng de eidooier door de hete vloeistof en roer goed door. Gaar tot 82°C. Draai tot ijs in een ijsmachine.
Pure chocoladesaus
Breng het water en de slagroom aan de kook in een hoge kookpan. Voeg de cacaopoeder en daarna de suiker toe en roer goed door. Laat inkoken, maar blijf regelmatig roeren.
Gefrituurde vanille
Verwarm de frituurolie tot 180°C Snij de achtergehouden vanillestokjes in dunne stokjes en frituur ze in 1 minuut krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.
Amandelkoekjes
Verwarm de oven voor op 190°C. Rooster de amandelen circa 7 minuten. Hak de amandelen. Meng de suiker de bloem en bakpoeder goed door elkaar. Voeg langzaam het eiwit toe en roer door. Spatel de gehakte amandelen erdoor. Verdeel met een natte lepel hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 10 minuten goudbruin en gaar.
Opmaak
Schep her en der op het bord mooie quenneles van de vanilleroom. Bestrijk de onderkant van enkele koekjes met een beetje vanilleroom. Schep quenneles amandelijs op de koekjes. Garneer met de gefrituurde vanillestokjes. Giet aan tafel de warme chocoladesaus erover.
0 reacties