Hak de chocolade. Breng voor de ganache de slagroom en de rum in een pan al roerend aan de kook. Zet het vuur uit en roer de chocolade erdoor. Leg een stukje plasticfolie in een vierkante bak en schenk hier de ganache in. Dek af met plasticfolie en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Halveer de dadels. Stort de ganache op een snijplank. Snijd met een warm mes mooie gellijke stukken en beleg met de dadels. Hak de walnoten fijn en druk de onderkant van de ganache in de gehakte walnoten.
Koffiemuffin
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Rasp de schil van de sinaasappel en meng met het bloemmengsel. Smelt de boter in de koffie. Klopt het ei met de melk los. Meng de natte en droge ingrediënten met elkaar tot een glad beslag. Hak de chocolade en roer door het beslag. Leg de cupcakevormpjes in de muffintray en vul ze voor twee derde met het beslag. Verkruimel de speculaas grof en verdeel over het beslag. Bak de muffins in circa 23 minuten gaar.
Chocolate chip cookies
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de chocolade in kleine stukken. Meng de boter met de rietsuiker. Roer het ei erdoor. Voeg de bloem, zout, en chocolade toe en meng tot een beslag. Schep een eetlepel beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk het beslag plat. Herhaal dit maar schep het beslag steeds circa 0,5 centimeter van elkaar af omdat de koekjes uitlopen. Bak de koekjes in de oven in circa 12 minuten goudbruin en krokant.
0 reacties