De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dubai appeltaart

120 min (voor)bereidingstijd
Dubai Appeltaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maak een klassiek, hard wenerdeeg van de helft van de suiker (100 gram), boter, bloem en het ei. Laat het deeg circa 15 minuten rusten in de koelkast. Bekleed de taartvorm met het deeg. Snijd de appels, verwijder bij de dadels de pitten en snijd ze in blokjes. Voeg de overige suiker, limoenrasp en de kardemom toe. Bekleed het deeg met de appelvulling en druk dit stevig aan. Maak van de rest van het deeg een rasterwerk bovenop de tart en bestrijk dit met een losgeklopt ei.Bak de taart in de bakoven circa 75 minuten op 180 °C. Laat de afgebakken taart goed afkoelen voor hij wordt aangesneden.

Tip: strooi wat paneermeel op de bodem om het vocht op te nemen dat uit de appels komt.

Dit recept komt uit de aflevering over Dubai van het programma The Taste of Life Basics. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker