Scones
Verwarm
de oven voor op 220 ºC.
Meng
de bloem door de boter en kneed het bakpoeder, zout, rietsuiker, rozijnen
erdoor. Wrijf tot een zanderig deeg. Voeg de melk toe en vorm een bal van het
deeg. Rol uit tot een anderhalve centimeter dikke plak en steek er rondjes uit.
Leg de rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Klop het ei los en
bestrijk de rondjes met het ei. Bak de rondjes in de oven in circa 12 minuten goudbruin.
Serveer met clotted cream en aardbeienjam.
Guacamole
Snijd
de ui in halve ringen. Halveer de chilipeper over de lengte, verwijder de
zaadlijst en snijd de peper zo fijn mogelijk. Snijd de cherrytomaten in vieren.
Pluk en hak de koriander.
Halveer
de avocado, verwijder de pit en schil en
snijd het vruchtvlees in parten. Meng alle gesneden ingrediënten met
de avocado. Breng de guacamole op smaak met het sap van de limoen, chilisaus en
eventueel een beetje zout en versgemalen peper.
Serveer
de guacamole bijvoorbeeld op een pistoletje met gerookte kip of bij taco’s.
Engelse tea loaf
Verwarm
de oven voor op 160 ºC.
Laat
de theezakjes circa 3 minuten trekken in het kokend hete water. Snijd het
gedroogde fruit grof, meng de suiker erdoor en schenk de thee erbij. Meng goed
door en laat circa 4 uur intrekken.
Hak
de walnoten en meng de walnoten met ei, bloem, bakpoeder en het pimentpoeder. Meng
tot een stevig deeg. Vet een cakeblik in met een beetje boter en bekleed met
bakpapier. Verdeel het deeg over het cakeblik en bak het deeg in de oven in
circa 1 uur en 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de Engelse tea loaf met
boter.
300 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties