De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fraisier van hidde de brabander

Deze prachtige fraisier is een plaatje om naar te kijken, maar vooral ook heel erg lekker.

Fraisier

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Génoise biscuit

Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eiwitten met de 100 gram suiker stijf. Roer de eidooier met de 20 gram suiker luchtig. Smelt de boter. Zeef de bloem. Schep het eidooiermengsel op het eiwitschuim en spatel dit er voorzichtig door. Spatel de bloem erdoor. Spatel vervolgens ook de boter erdoor.

Vet de taartringen in en verdeel het beslag erin op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de biscuit in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Marinade

Meng de aarbeienlikeur met de aardbeipuree. 

Botercrème

Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit. Breng de melk met de room en het vanillemerg aan de kook. Meng de suiker door de eidooiers. Giet een beetje van de melk op het eidooiermengsel, roer goed door en giet dit terug in de pan. Roer goed door en gaar tot 85°C. Dit heet een anglaise. Giet de anglaise uit en laat afgedekt afkoelen. Klop de boter luchtig, voeg de anglaise in 3 fases toe en meng langzaam door. Schep de botercrème in een spuitzak.

Opmaak

Snij de bovenkant van de biscuitplakken. Bestrijk de biscuit met de marinade, blijf 1 centimeter van de rand. Leg de grote ring op het bord leg een strook cylofaanfolie in de binnenkant van de ring. Maak de aarbeien schoon en halveer de aardbeien. Zet ze met de platte kant tegen de cylofaanfolie rondom de taart. Spuit de botercrème eerst tussen de aardbeien, dan een laag op het biscuit. Snij enkele aardbeien in plakjes. Druk in het midden, spuit verder vol met de botercrème. Dek af met de tweede laag biscuit en leg met de met marinade bestreken kant naar beneden. Vries de frasier circa 10 minuten in. Bestuif met poedersuiker.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker