Sloffendeeg
Stap 1:
Meng in de mixer de boter met de suiker cremig. Kluts het ei en voeg ¼ toe aan de mixer. Meng de bloem met het bakpoeder en zout en zeef dit boven de kom van de mixer. Laat het geheel kort draaien tot een soepel deeg.
Stap 2:
Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 1 cm. Steek er cirkels uit en leg ze alvast klaar in een ingevette cupcake-tray.
Amandelroom
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de banketbakkersroom en de amandelspijs. Verdeel de amandelroom over de deegbodems. Bak de bodems van sloffendeeg in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Zwitserse room
Stap 1:
Klop de room stijf en meng met de banketbakkersroom. Schep de room in een spuitzak en spuit de crème op de gebakken bodems.
Stap 2:
Bestrooi de taartjes met de gekleurde muisjes.
0 reacties