Marinade
Pel en hak de knoflook. Smelt boter in een pan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de suiker toe en blus af met de sojasaus. Halveer de limoenen en pers ze uit boven de pan. Voeg de overige ingrediƫnten toe. Zet het vuur uit en laat circa 5 minuten afkoelen. Marineer de runderkrabbetjes circa 4 uur. Breng in een pan de marinade met de krabbetjes aan de kook en laat circa 15 minuten op laag vuur koken.
Droge mangosalsa
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes. Ontvel de tomaten door een klein kruisje te snijden aan de onderkant. Dompel de tomaten circa 10 seconden in het kokend water en daarna circa 10 seconden in ijswater. Verwijder de velletjes en de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Vijzel de ketoembar en cashewnoten. Pluk en hak de bladselderij. Meng de ingrediƫnten voor de salsa door elkaar.
Glanssaus
Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Snijd de chilipepers fijn. Schil de gember. Verhit olie in een pan en fruit de sjalotten, knoflook en chilipepers 2 minuten. Voeg de gember toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de azijn. Rasp de limoen en pers uit. Voeg de honing, tamarindepasta, limoensap en ketchup toe aan de pan en breng aan de kook. Breng direct op smaak met zout. Roer het aardappelzetmeel aan met een beetje water. Breng de saus aan de kook en bind met het aardappelzetmeelpapje tot yoghurtdikte. Verwarm een grillpan, dep de krabbetjes droog en gril ze krokant. Schep de saus over de gegrilde krabbetjes.
Serveer met gekookte rijst of noedels.
Een gerecht van gemarineerde runderkrabbetjes met glanssaus geserveerd met een frisse mangosalsa.
0 reacties