De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemarmerde chocolade-ricottacake

45 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Gemarmerde chocolade-ricottacake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocoladebeslag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Meng de boter met de suiker. Voeg stuk voor stuk de eieren toe. Meng de bloem met de cacaopoeder en voeg toe aan het beslag.

Ricottamengsel
Klop de ricotta los met de suiker en het ei. Schep het mengsel op het chocoladebeslag en roer beide mengsels licht door elkaar met draaiende bewegingen. Bak de cake in circa 45 minuten gaar in de oven en laat afkoelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker