Manouche
Los de gist op in het water. Zeef de bloem en bakmeel boven een kom. Voeg het zout en de suiker toe en meng door elkaar. Voeg het gistwater en de olie geleidelijk toe aan de bloem. Kneed het deeg circa 10 minuten door op een bebloemd werkblad tot het zacht en soepel is. Leg het deeg in een bebloemde of ingevette kom en dek af met een vochtige schone theedoek. Laat op een warme tochtvrije plek circa 1,5 tot 2 uur rijzen. Kneed het deeg opnieuw op een bebloemd werkblad en vorm tot kleine bolletjes ter grootte van een appel. Laat de bolletjes nog een half uur rijzen.
Geroosterde aubergine
Rooster de aubergines en de knoflook in de gasvlam of op een BBQ/grill tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat de aubergines en knoflook in een afgesloten plastic zak afkoelen. Halveer de aubergines en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. Pel de knoflook. Snijd de aubergines, knoflook, peterselie, munt, lente-uitjes en tomaat fijn. Halveer de citroen. Voeg naar smaak olijfolie, citroensap, zout en peper toe. Prak het geheel tot een grove salsa. Besprenkel met tahini en granaatappelmelasse.
Bakken
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Meng de za’atar met de olijfolie. Druk de gerezen deegbolletjes met je handen plat tot een ronde dunne pizza en besmeer met de za’atar-olie. Leg de man’ouche op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze op de bodem van de oven in circa 3-5 minuten gaar.
Manakiche (meervoud van man’ouche) worden opgerold of dubbelgeklapt gegeten. Ze worden naar smaak belegd met: labne, blaadjes munt, zwarte olijven, lente-ui, komkommer, tomaat en ingelegd zuur.
TIP: je kunt de manouche ook bakken op een omgekeerde wok.
Leg hiervoor een wok omgekeerd op een wokbrander of op de grootste pit van het fornuis. Bak de manouche op de wok gaar in circa 3 minuten. Let hierbij op dat de wok geen Teflon coating heeft.
90 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties