Koekjes
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng poedersuiker, bloem en maïzena door elkaar in een kom. Roer slagroom met melk en vanille erdoor. Klop het eiwit met suiker luchtig tot zachte pieken en spatel het eiwitschuim door het beslag. Spuit met een spuitzak kleine dopjes beslag op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes 6-10 minuten in de oven tot de randjes goudbruin zijn. Laat de koekjes volledig afkoelen.
Citroencrème
Stap 1:
Week de gelatine in ruim koud water. Rasp de schil van de citroen en knijp het sap uit. Breng het citroensap met geraspte schil aan de kook.
Stap 2:
Klop in een kom de eieren met de suiker schuimig. Giet het warme citroensap bij de eieren en giet vervolgens alles samen terug in de pan. Verwarm de inhoud van de pan al roerend voor 2 minuten tot circa 85 °C en giet het daarna in een kom. Roer de gelatine erdoor en laat de crème iets afkoelen .
Stap 3:
Voeg in gedeeltes de boter toe en draai de massa glad met een staafmixer. Laat de citroencrème tenminste 4 uur of een nacht in de koelkast stevig worden.
Samenstellen
Zorg dat alle koekjes volledig afgekoeld zijn voordat je ze gaat vullen. Leg de helft van alle koekjes op z’n kop. Spuit hierop een klein dopje citroencrème. Leg het tweede koekje erop en druk ze iets aan. Herhaal dit met de rest van de koekjes.
Tip van Rudolph:
Om de koekjes krokant te houden kun je ze het beste vlak voor het serveren vullen.
0 reacties