Stap 1: Groente-kapsalon
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de koolraap en snijd de koolraap, zoete aardappels en de wortel in frietjes. Kook de groenten en de aardappels in circa 3 minuten beetgaar, giet af en laat even afkoelen.
Verdeel de zoete aardappels en de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes. Bestrooi met vadouvan, peper en zout. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de reepjes in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
Schep de geroosterde groenten en aardappels in een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de kip erover en leg de plakken kaas erop. Gratineer circa 6 minuten in de oven.
Stap 2: Garnering
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Snijd de ui in halve ringetjes. Snijd de tomaat in plakjes.
Stap 3: Knoflooksaus
Snijd de knoflook zo fijn mogelijk en snijd de bieslook en de peterselie fijn. Meng voor de knoflooksaus de knoflook, sap van de citroen, bieslook, peterselie, mayonaise en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Serveren
Schep de groente-kapsalon op borden en verdeel de ijsbergsla, ui en de tomaat erover.
Lepel de knoflooksaus eroverheen en bestrooi met chilivlokken.
Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK
0 reacties