- Snijd het rundvlees in blokjes. Meng de kruiden voor het vlees door elkaar. Meng de kruiden door het vlees en breng op smaak met zout en peper.
- Pel en snijd de uien in blokjes.
- Pluk en hak de koriander, bladselderij en peterselie.
- Schil en snijd de bleekselderij in repen.
- Verhit olie in een pan.
- Pureer de tomaten glad met een staafmixer.
- Bak het vlees in circa 3 minuten bruin.
- Voeg ui, kruiden en bleekselderij toe en bak circa 1 minuut mee.
- Meng de tomatenpuree, linzen en kikkererwten door elkaar. Voeg 1 liter water in vier delen toe en roer tussentijds goed door, zodat de tomatenpuree goed oplost.
- Roer de tomaten erdoor en gaar circa 30 minuten met de deksel op de pan.
- Voeg de vermicelli toe en kook in circa 4 minuten gaar.
- Serveer de harira met Turks brood
TIP: je kunt ook verse linzen en kikkererwten gebruiken, week deze dan een dag van te voren.
0 reacties