Schil de aardappels en rasp grof. Laat 30 minuten uitlekken in een zeef of vergiet.
Snipper de ui, hak de knoflook en peterselie fijn. Meng met het gehakt, het paneermeel, de tomatenpuree, komijn en één ei. Breng op smaak met peper en zout en rol er balletjes van.
Verwarm twee grote koekenpannen met een scheut olijfolie. Meng de geraspte aardappel met de hutspotgroenten, de resterende eieren, bloem, zout en peper. Vorm met je handen koekjes van ongeveer tien centimeter doorsnee en bak in een koekenpan goudbruin en krokant, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Bak ondertussen ook de gehaktballetjes goudbruin en gaar.
Hak ondertussen de koriander fijn. Meng met de yoghurt, de limoenrasp en het sap, de olijfolie en breng op smaak met zwarte peper. Serveer de hutspotkoekjes met de limoen-korianderdip en de gehaktballetjes.
0 reacties