De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hartige hutspotkoekjes met limoen-korianderdip en gehaktballetjes

Ouderwetse hutspot in een nieuw jasje! De heerlijke limoen-korianderdip en gehaktballetjes maken de maaltijd helemaal af.

hartige hutspotkoekjes

Een recept van

Bereidingswijze

Schil de aardappels en rasp grof. Laat 30 minuten uitlekken in een zeef of vergiet.

Snipper de ui, hak de knoflook en peterselie fijn. Meng met het gehakt, het paneermeel, de tomatenpuree, komijn en één ei. Breng op smaak met peper en zout en rol er balletjes van.

Verwarm twee grote koekenpannen met een scheut olijfolie. Meng de geraspte aardappel met de hutspotgroenten, de resterende eieren, bloem, zout en peper. Vorm met je handen koekjes van ongeveer tien centimeter doorsnee en bak in een koekenpan goudbruin en krokant, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Bak ondertussen ook de gehaktballetjes goudbruin en gaar.

Hak ondertussen de koriander fijn. Meng met de yoghurt, de limoenrasp en het sap, de olijfolie en breng op smaak met zwarte peper. Serveer de hutspotkoekjes met de limoen-korianderdip en de gehaktballetjes.

 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker