Verwarm de oven voor op 180°C.
Pannenkoeken
- Breek de eieren in een schaal en klop los met de melk.
- Roer rustig de bloem en het zout erdoor om klonten te voorkomen.
- Was de peterselie en maak droog, hak fijn en voeg toe aan het beslag.
- Voeg een scheutje olie toe en roer goed door.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
- Schep een lepel van het pannenkoekbeslag over de bodem van de pan. En bak om en om goudbruin in circa 3 minuten. Herhaal dit voor de rest van het pannenkoekenbeslag.
Groentemix
- Snijd de prei in dunne ringen. Was en droog de prei.
- Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
- Verwarm een pan en voeg een scheutje olie toe. Voeg de prei en paprika toe en stoof circa 2 minuten.
- Snijd te tomaten in blokjes, verwijder vruchtvlees en bewaar dit voor bij de vitamine shake
- Was de wortel en rasp deze grof.
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de champignons in plakjes.
- Voeg de champignons, tomaten en wortel toe aan de pan.Stoof dit in 5 minuten gaar.
Pannenkoekentaart
- Leg een pannenkoek op het bord, schep hierop de groentemix, bestrooi met kaas. Leg er vervolgens de volgende pannenkoek op, groentemix en kaas. Herhaal dit.
- Strooi op de bovenste pannenkoek nog wat kaas.Zet de pannenkoekentaart circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Vitamineshake
- Was de aardbeien, verwijder het kroontje en halveer ze.
- Pel de banaan en snijd in stukken.Pureer met een staafmixer de aardbeien, banaan, tomaten vruchtvlees, yoghurt, melk en honing fijn.
Serveren
- Snijd de pannenkoekentaart in mooie punten.
Meld je aan en praat mee