Pavlova
-
Splits de eieren. Klop de eiwitten luchtig en voeg beetje voor beetje de suiker toe. Blijf doorkloppen totdat het eiwitschuim ‘stijve pieken’ vormt.
-
Teken met hulp van een groot bord of de deksel van een pan een cirkel met een doorsnede van circa 30 cm op bakpapier. Draai het bakpapier om zodat de getekende cirkel niet afgeeft op het schuim
-
Verwarm de oven voor op 110 °C. Schep 12 hoopjes meringue in de vorm van de cirkel en maak met een lepel in elk hoopje een klein kuiltje. Droog de krans voor circa 2 uur in de oven. Plaats de krans alvast op de serveerschaal zodat hij later niet breekt en laat volledig afkoelen.
Topping
-
Verwarm de oven voor op 180 °C en rooster de hazelnoten circa 10 minuten. Laat afkoelen. Plet met een pan of hak grof met een mes.
-
Klop de slagroom met de suiker en verdeel wat slagroom over elk hoopje meringue.
-
Snijd de mandarijn en de stervrucht in plakjes, de vijg in partjes en de dadels in reepjes.
-
Decoreer de pavlova met het fruit, gehakte hazelnoten en de chocolade-hulstblaadjes. Bestuif met poedersuiker.
0 reacties