Stoofpeertjes
Schil
de peren en breng met de rode wijn, kaneel, suiker en steranijs aan de kook.
Zet het vuur laag en stoof de peren in circa 2 uur gaar.
Hertenrack
Verwijder
het vlies van het vlees en verwijder het overtollige vet van de ribben. Pel de
knoflook. Ris de rozemarijn. Vijzel voor de kruidenpasta de knoflook met de jeneverbessen,
steranijs, kruidnagels en rozemarijn. Smeer het vlees in met de kruidenpasta en
laat het vlees circa 1 uur marineren,
Verwarm
de oven voor op 180 ºC.
Verhit
de boter in een koekenpan en bak het vlees om en om goudbruin. Leg het vlees op
een bakplaat en bak het vlees circa 5 minuten in de oven. Bestrooi het vlees
met sesamzaadjes en gaar het vlees nog 10 minuten in de oven. Haal het vlees
uit de oven , leg op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie circa 15
minuten rusten.
Spruitjespuree
Schil
en was de aardappels. Maak de spruitjes schoon. Kook de aardappels in een pan
met water en een beetje zout in circa 7 minuten. Voeg de spruitjes toe en kook
de aardappels en spruitjes in circa 8 minuten gaar. Haal 10 spruitjes uit de
pan en houd ze apart. Giet de aardappels en spruitjes af. Stamp de puree grof
en roer de melk, nootmuskaat en Parmezaanse kaas erdoor.
Romige fond
Breng
de fond aan de kook, voeg de achtergehouden spruitjes en de zure room toe en
breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pureer de saus met een
staafmixer en klop luchtig met een garde.
Tip: Als de fond erg dun is kun je deze
afbinden met een beetje aardappelzetmeel aangeroerd met een scheutje water.
Serveren
Maak
met een steker een mooi rondje van puree. Snijd de hertenrack in koteletten en leg
ze tegen de puree aan. Serveer de romige fond en stoofpeer eromheen.
120 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties