De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hete kipdip

45 min (voor)bereidingstijd
Hete kipdip

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Hete kipdip
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verdeel de plakken bacon op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er nog een vel bakpapier en een bakplaat op en bak de bacon in circa 10 minuten bruin en krokant. Laat de bacon afkoelen.

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de spinazie circa 2 minuten. Verwarm een grillpan. Snijd de kipfilet in repen, besprenkel met olie en breng op smaak met 2 eetlepels sambal. Rijg de repen kip aan prikkers en gril de kip om en om circa 3 minuten. Rasp de cheddar. Pureer de crème fraîche, cheddar, spinazie en de resterende sambal in een keukenmachine. Breng op smaak met een scheut olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de spinaziedip over de ovenschaal. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel over de ovenschaal. Steek de uitgebakken bacon en kipspiesen in de dip. Verdeel de nacho chips over de dip. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker