Broodjes
Stap 1:
Meng alle ingrediënten behalve de boter in de kom van de mixer met de deeghaak.
Laat op lage stand 4 tot 5 minuten draaien.
Stap 2:
Maak boter soepel en elastisch door er voorzichtig met een deegroller erop te slaan. Voeg dan in op medium snelheid de boter in vier delen toe aan de kom van de mixer. Meng tot een soepel en elastisch deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
Tip van Rudolph:
Je kunt het deeg ook een dag van tevoren maken en het deeg een nacht in de koelkast laten rijzen. Laat het deeg dan 20 minuten op temperatuur komen voordat je het verdeelt in bolletjes.
Stap 3:
Verdeel het deeg in 10 stukjes en rol ze tot mooie bolletjes. Rol ze vervolgens tot puntjes en laat ze afgedekt met plasticfolie 2 uur rijzen zodat ze zijn verdubbeld in volume.
Stap 4:
Meng een ei met een scheutje melk en bestreek de puntjes. Bak voor 20 minuten op 175 °C. Besprenkel de afgebakken broodjes met wat water om ze te laten glanzen. Laat dan volledig afkoelen.
Decoratie
Stap 1:
Snijd de mini-augurken fijn. Meng de mayonaise, yoghurt, beetje vocht van de augurken, mosterd, peper en zout en de fijngesneden door elkaar.
Stap 2:
Snijd de broodjes open. Verdeel de augurkensaus over de onderste helft van het broodje. Leg op ieder broodje een knakworst. Snijd uit de plakken kaas de ogen en de oren van de hondjes. Vorm van de olijven de pupillen en de neusjes. Zet de oren en ogen vast met wat mayonaise.
0 reacties