De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kipsaté met makkelijke satésaus

Week de satéstokjes in warm water. Snijd de kip in blokjes van circa 2,5 centimeter bij 2,5 centimeter. Pel en snipper de sjalotten.

30 min (voor)bereidingstijd
Kipsaté met makkelijke satésaus

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Kipsaté
Week de satéstokjes in warm water. Snijd de kip in blokjes van circa 2,5 centimeter bij 2,5 centimeter. Pel en snipper de sjalotten. Rasp de gele schil van de citroen, halveer de citroen en pers hem uit.Pel en snijd de knoflook. Pureer voor de marinade de sjalotjes, knoflook, houd een beetje achter voor de boontjes, citroenrasp, kurkuma en basterdsuiker met een staafmixer.Marineer de kip minimaal 3 uur in de marinade. Rijg het kippenvlees aan de satéstokjes. Verhit een grill of grillpan en rooster de saté rondom goudbruin en gaar in circa 5-10 minuten. Blijf de saté tijdens het grillen omdraaien. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Maar de sperziebonen schoon en blancheer ze 6 minuten. Verhit boter in een pan, voeg de sperzieboontjes en knoflook toe en stoof de boontjes.


Makkelijke satésaus
Pel en snipper de sjalot.Pel en hak de knoflook. Kneus de sereh. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot, sereh en knoflook circa 2 minuten. Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is en haal de pan van het vuur.


TIP: Je kan de saté natuurlijk ook serveren als een snack of lekker voor de lunch met brood.

Zin in nog meer lekkere en makkelijke recepten? Bekijk ze hier! 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

3 reacties

Heerlijk. Iedereen is fan van dit recept.
Peter Ewalts
13-11-2023
Waarom wordt er kippendijen en kipfilet gebruikt in dit recept?
Annekie Watson
20-05-2024
hi!

Kippendijen zijn wat vetter dan kipfilet. Maar kipfilet wordt al gauw te droog. Door het half-om-half te doen wordt het gerecht niet te vet maar ook weer niet te droog.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
23-05-2024

Ook lekker