Kipsaté
Week de satéstokjes in warm water. Snijd de kip in blokjes van circa 2,5 centimeter bij 2,5 centimeter. Pel en snipper de sjalotten. Rasp de gele schil van de citroen, halveer de citroen en pers hem uit.Pel en snijd de knoflook. Pureer voor de marinade de sjalotjes, knoflook, houd een beetje achter voor de boontjes, citroenrasp, kurkuma en basterdsuiker met een staafmixer.Marineer de kip minimaal 3 uur in de marinade. Rijg het kippenvlees aan de satéstokjes. Verhit een grill of grillpan en rooster de saté rondom goudbruin en gaar in circa 5-10 minuten. Blijf de saté tijdens het grillen omdraaien. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Maar de sperziebonen schoon en blancheer ze 6 minuten. Verhit boter in een pan, voeg de sperzieboontjes en knoflook toe en stoof de boontjes.
Makkelijke satésaus
Pel en snipper de sjalot.Pel en hak de knoflook. Kneus de sereh. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot, sereh en knoflook circa 2 minuten. Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.Voeg de bruine suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is en haal de pan van het vuur.
TIP: Je kan de saté natuurlijk ook serveren als een snack of lekker voor de lunch met brood.
Zin in nog meer lekkere en makkelijke recepten? Bekijk ze hier!
3 reacties
Kippendijen zijn wat vetter dan kipfilet. Maar kipfilet wordt al gauw te droog. Door het half-om-half te doen wordt het gerecht niet te vet maar ook weer niet te droog.
Groeten,
Team-24Kitchen