Linzensoep met bloemkool
-
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook en de rest van de curry madras-kruiden 3 min. op laag vuur.
-
Snijd eventueel de bloemkool in iets kleinere roosjes, voeg toe en bak 1 min. mee.
-
Spoel de linzen af. Voeg de linzen, gepelde tomaten, bouillonblokjes en 1 liter water toe. Breng aan de kook en kook de soep in 12-15 min. gaar.
-
Pureer de soep met de staafmixer glad en verdeel over 4 kommen. Besprenkel met peterselie-olie en garneer met de krokante kikkererwten.
Krokante kikkererwten
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Giet de kikkererwten af en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met zout en peper. Bestrooi met ½ el curry-madraskruiden.
-
Besprenkel met 1 el olijfolie en rooster 20 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.
Peterselie-olie
-
Hak de peterselie grof en doe in een hoge beker. Voeg de olijfolie en de appelciderazijn toe. Maal met de staafmixer fijn.
0 reacties