De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

goulash-recept

Zin in een hartverwarmend kommetje goulash, maar geen tijd om het gerecht uren te laten pruttelen? 24Kitchen's chef Rudolph weet hoe je grootoeders goulash in 20 minuten op tafel krijgt (i.p.v. de gebruikelijke 3 tot 4 uur!). Kijk en kook mee met dit razendsnelle goulash-recept. 

20 min (voor)bereidingstijd
Goulash

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zin in een hartverwarmend kommetje goulash, maar geen tijd om het gerecht uren te laten pruttelen? 24Kitchen's chef Rudolph weet hoe je grootoeders goulash in 20 minuten op tafel krijgt (i.p.v. de gebruikelijke 3 tot 4 uur!). Kijk en kook mee met dit razendsnelle goulash-recept. 

Bereidingswijze

  1. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Pel en snijd anderhalve ui in stukken. Pel en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit voor de goulash een scheutje olie in een braadpan en rul het gehakt. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en het paprikapoeder toe en bak 5 minuten mee.
  3. Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en het water met de bouillonblokjes toe, roer goed door en laat het geheel circa 15 minuten op laag vuur koken.
  4. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Goulash variaties

Eet je toch liever de Hongaarse goulashsoep, maak dan eens dit goulashsoep recept. Wil je goulash eens van een hele andere kant leren kennen, maak dan eens de goulashtaart.

Wat is goulash?

Goulash is hét nationale gerecht van Hongarije. Geinig feitje: goulash heet daar helemaal geen goulash. Sterker nog, wanneer je in Hongarije goulash bestelt, krijg je totaal iets anders voorgeschoteld. Oorspronkelijk was goulash een heel simpel soep-gerecht met lappen gedroogd vlees en uien. In de variant zoals wij 'm kennen is het geen soep maar een zalige stoofschotel met rundvlees en veel paprika, en serveren we er bijvoorbeeld rijst of aardappelen bij.

Welk vlees voor goulash?

Oorspronkelijk wordt goulash met allerlei soorten vlees gemaakt. Maar de bekendste variant is de Hongarse goulash gemaakt van rundvlees. Runderlappen of riblappen zijn hiervoor de beste alternatieven, want het vlees wordt heerlijk mals en zacht door het lange stoven. Tip: als je het vlees vervangt door vegetarisch gehakt, heb je in een handomdraai een vegetarische goulash. 

Wat eet je bij goulash?

Goulash kun je serveren met een heerlijk frisse salade of rijst. Een knapperig stokbroodje met kruidenboter doet het ook altijd goed. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker