- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Pel en snijd anderhalve ui in stukken. Pel en hak de knoflook fijn.
- Verhit voor de goulash een scheutje olie in een braadpan en rul het gehakt. Voeg de gesnipperde uien, knoflook en het paprikapoeder toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de paprika’s toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en het water met de bouillonblokjes toe, roer goed door en laat het geheel circa 15 minuten op laag vuur koken.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Goulash variaties
Eet je toch liever de Hongaarse goulashsoep, maak dan eens dit goulashsoep recept. Wil je goulash eens van een hele andere kant leren kennen, maak dan eens de goulashtaart.
0 reacties