De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makkelijke laagjestaart

Een laagjestaart ziet er altijd feestelijk uit. Deze variant maak je binnen een uur én je kan het meteen opeten. 

45 min (voor)bereidingstijd
Makkelijke laagjestaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een laagjestaart ziet er altijd feestelijk uit. Deze variant maak je binnen een uur én je kan het meteen opeten. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 °C.

Stap 2:
Verwarm in een pan de eieren samen met de suiker, al roerend met een garde, tot 40 °C. Klop de eieren met suiker luchtig met de handmixer of in de keukenmachine.

Stap 3:
Smelt de boter. Zeef de bloem boven de kom en spatel door het eimengsel. Voeg daarna gevolgd de gesmolten boter toe.

Stap 4:
Verdeel het beslag over een bakplaat van ca. 30 x 40 cm (bekleed met bakpapier). Strijk het beslag gelijkmatig uit. Bak de cakeplak ongeveer 3 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.

Vulling + opbouw taart

Stap 1:
Klop slagroom met de vanille en de suiker luchtig en stevig.

Stap 2:
Snijd de randjes van de cakeplak af zodat je een rechthoekige cake hebt. Snijd de cake in vier stroken van ongeveer 25 x 8 cm. Stapel de taart op met steeds een laag cake en daarna een laagje slagroom. Eindig met een dun laagje slagroom bovenop.

Stap 3:
Rol het marsepein dun uit tot een plak waarmee je de hele taart kan bedekken. Bekleed de taart met de marsepein. De taart is meteen klaar om aangesneden.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Een heerlijk taart wat moeite gehad met de marsepein hoe te bewerken maar uiteindelijk gelukt was erg lekker groot succes dank je wel
Edith Pohl
11-09-2023

Ook lekker