Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2:
Verwarm in een pan de eieren samen met de suiker, al roerend met een garde, tot 40 °C. Klop de eieren met suiker luchtig met de handmixer of in de keukenmachine.
Stap 3:
Smelt de boter. Zeef de bloem boven de kom en spatel door het eimengsel. Voeg daarna gevolgd de gesmolten boter toe.
Stap 4:
Verdeel het beslag over een bakplaat van ca. 30 x 40 cm (bekleed met bakpapier). Strijk het beslag gelijkmatig uit. Bak de cakeplak ongeveer 3 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
Vulling + opbouw taart
Stap 1:
Klop slagroom met de vanille en de suiker luchtig en stevig.
Stap 2:
Snijd de randjes van de cakeplak af zodat je een rechthoekige cake hebt. Snijd de cake in vier stroken van ongeveer 25 x 8 cm. Stapel de taart op met steeds een laag cake en daarna een laagje slagroom. Eindig met een dun laagje slagroom bovenop.
Stap 3:
Rol het marsepein dun uit tot een plak waarmee je de hele taart kan bedekken. Bekleed de taart met de marsepein. De taart is meteen klaar om aangesneden.
1 reactie