- Doe de kipfilet met de peterseliestelen, zout, peper en 600 ml water in een pan. Breng het water aan de kook en kook de kip in circa 20 minuten gaar. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook. Verwarm
- 2 eetlepels boter in een braadpan en bak de uien en knoflook op heel laag vuur 15 minuten, tot ze zacht en zoet zijn. Pluk het kippenvlees in draadjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.
- Voeg het gemberpoeder en de speculaaskruiden toe aan de uien. Bak even en schep dan de kip erdoor. Verwarm en voeg evt. een klein beetje van de kippenbouillon toe, zodat de vulling lekker sappig is (maar niet vloeibaar). Schep de peterselie erdoor en laat afkoelen.
- Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan.
- Laat de boter smelten. Vet de schaaltjes in. Halveer het deeg als je grote vellen filodeeg hebt. Bestrijk 4 vellen deeg met boter en beleg de schaal- tjes ermee. Laat het deeg eroverheen hangen.
- Leg hierop nog 2 met boter bestreken vellen deeg. Schep de vulling op het deeg druk aan, strooi de amandelen erover en vouw het overhangende deeg over de vulling heen. Bestrijk met boter en bak de pasteitjes 20 minuten in de oven. Haal ze uit de schaaltjes en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak nog 10 minuten in de oven, zodat ze aan alle kanten goudbruin en knapperig zijn.
- Laat heel even afkoelen. Knip uit het midden van 1 vel papier een stervorm en uit de andere een maanvorm. Bestrooi de pasteitjes met poedersuiker. Leg het papier met de ster of maan in het midden op het pasteitje en strooi hierin de kaneel. Zo heb je een wit pasteitje met een bruine maan of ster.
Hoe herken je een goede B'stilla? Knapperig bladerdeeg, geurend naar kaneel en rijkelijk gevuld met kip en amandelen.
0 reacties