De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

marokkaanse pompoensoep

Wil je pompoensoep maken met een Marokkaanse twist? Met dit makkelijke recept van Mounir krijgt jouw zelfgemaakte pompoensoep extra veel smaak. Maken dus!

45 min voorbereidingstijd
Marokkaanse Pompoensoep met kokosmelk

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

"Wanneer het kwik begint te dalen, begint onze craving naar pompoensoep weer te groeien. En het allerleukste: deze Marokkaanse pompoensoep maak je makkelijk zelf!"

Bereidingswijze

Marokkaanse Pompoensoep

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Pel en snipper de ui. Schil en snijd de gember fijn. 

  2. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de schil en de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een beetje olie en bak de pompoenblokjes circa 15 minuten in de oven.

  3. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het komijnzaad circa 2 minuten tot de zaadjes openspringen. Voeg de ui, gember en ras el hanout toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de saffraandraadjes, het water en de pompoen toe en laat 15 minuten afgedekt pruttelen.

  4. Rooster de pompoenpitten circa 5 minuten in een droge koekenpan. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de munt in dunne reepjes.

Basis voor pompoensoep

De gouden tip voor het maken van pompoensoep geldt eigenlijk voor elke soep: begin de soep altijd met het aanbakken van een uitje. Voor deze Marokkaanse pompoensoep gebruik je naast een uitje ook gember als basis.

traanloze uien

Rooster de pompoen voor meer smaak

Rooster de pompoen kort in de oven, voordat je ‘m in de soep verwerkt. Op die manier krijgt de soep een volle smaak. Besprenkel de pompoen voor het roosteren met olijfolie en gebruik alle sappen die vrijkomen in de soep. De olie die vrijkomt heeft smaak en zorgt ervoor dat alle smaken vermengd worden.

Gekarameliseerde pompoen

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

5 reacties

Wanneer voeg je de kokosmelk toe?
Debbie Nijhoff
24-10-2023
Vlak voordat je de soep pureert!
24 kitchen
26-10-2023
Heerlijk en super gezond.
Ik mis wel de knoflook, maar
Ja kun je er zelf aan toe voegen
als je wilt.
Corka Vink
04-11-2023
Gaan de pompoenpitten er daarna heel bovenop, of pureer je deze mee?
Marga Huis in t Veld
14-11-2024

Ook lekker