Chocobodem
Roer de boter met de suiker glad en meng het ei erdoor. Meng de bloem en het cacaopoeder door elkaar en roer door de boter. Kneed tot een soepel deeg, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een lange plak die enkele centimeter groter dan de bakvorm is. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg. Prik gaatjes in de bodem, leg bakpapier op het deeg en verdeel daarover de blindbakvulling. Bak de bodem in circa 20 minuten gaar. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en laat de bodem afkoelen.
Ganache
Hak de chocolade grof en breng de room met de oploskoffie aan de kook. Haal de pan van het vuur, schenk de room over de chocolade en roer goed door. Laat de ganache afkoelen tot een spuitbare massa en roer glad. Schep de ganache in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Vulling
Meng de mascarpone met de poedersuiker. Verdeel over de chocobodem en spuit rozetten ganache op de taart.
0 reacties