Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer de aubergines en schep het vruchtvlees eruit. Strooi grof zeezout in de aubergine en leg ze circa 30 minuten ondersteboven op een rooster. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Vulling
Pel en hak de knoflook grof. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui. Voeg het gehakt toe en bak in circa 5 minuten rul en bruin. Blus af met witte wijn. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Hak de selderij. Scheur de basilicumblaadjes. Voeg de aubergineblokjes, selderij, tomatenpuree, tomatensaus, suiker en basilicum toe. Laat 5-15 minuten garen tot het meeste vocht verdampt is.
Leg de aubergines in de ovenschaal. Schep de vulling in de aubergine en rasp de pecorino erover. Bak de aubergines in circa 15 minuten gaar in de oven. Zet de grillstand van de oven aan en gril de aubergines 5 minuten.
Snijd de ciabatta in grove plakken en serveer bij de gevulde aubergine. Garneer de aubergine met een blaadje basilicum en grove peper.
30 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties